Kanadensiska hockeyspelaren Shelby Bram skriver på för Brynäs damlag. Foto: Privat, SVT

Frågor och svar med Shelby Bram

Uppdaterad
Publicerad

Vi frågar Brynäs nya kanadensiska forward Shelby Bram, om spelet, klubben och Gävle.

Shelby Bram är det senaste förvärvet till Brynäs damlag och börjar mot slutet av september, men hon har redan lite kopplingar till Sverige, bland annat genom att hennes syster har spelat här. Via mejl berättar hon för SVT Gävleborg lite om sitt spel och vad hon vet om Brynäs och Gävle:

Hur kom det sig att du valde att skriva på för Brynäs?

– Jag valde Brynäs för att det ger mig bäst möjlighet att fortsätta spela hockey. Jag har hört bra saker om ligan och klubben från min syster och andra tjejer som spelat i Sverige.

Hur fick du kontakt med klubben?

– Min syster gav mig assisterande tränaren Per Johanssons mejladress. Hon spelade ett år i Linköping och rekommenderade verkligen att jag skulle åka hit.

Googlade stan

Vad vet du om laget?

– Genom andra som känner till svensk hockey vet jag att Brynäs är en väldigt stark organisation. Jag vet att laget har värvat flera andra tjejer för att hjälpa till att utmana i ligan och jag hoppas jag kan hjälpa till att nå det målet.

Vet du något om staden Gävle?

– Jag googlade såklart på Gävle när jag fått erbjudandet från klubben. Jag har lärt mig att det är en hyfsat stor stad med stark hockeytradition. Jag vet att Gävle är känt för att man bygger ”the Gävle Goat” (Gävlebocken) i stan framåt vintern. Och så har jag varit i kontakt med Ryan Gundersons flickvän som bor i Gävle, min pojkvän spelade med Ryan förra säsongen i KHL. Hon har varit jättehjälpsam med vad man kan vänta sig och berättat om staden.

Snabb och offensiv

Vad kan du bidra med till Brynäs som du ser det?

– Jag hoppas ge laget mycket snabbhet och energi den här säsongen. Jag gillar att spela snabbt och offensivt. Förra säsongen i NWHL räknade man med mig för powerplay, penalty kill (som kallas box play i Sverige, övers. anm.) och att vinna tekningar. Jag hoppas kunna bidra med alla de aspekterna, men framför allt kommer jag göra det tränarna ber mig om eftersom det viktigaste är att vinna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.