Friades av tingsrätten – fälldes av hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Bollnäsbon friades av Hudiksvalls tingsrätt. Åklagaren överklagade och nu har hovrätten meddelat dom.

Det var i april i år som den 33-årige Bollnäsbon friades av tingsrätten från att ha misshandlat en annan Bollnäsbo. Tingsrätten ansåg att åklagaren inte lyckats bevisa att det våld som offret utsatts för skulle ha medfört tillräcklig smärta eller skada.

Åklagaren överklagade domen till hovrätten i Sundsvall som kom fram till en annan slutsats eftersom man anser att brottsoffrets berättelse anses mer trovärdigt än 33-åringens.

Rätten konstaterar att det är en misshandel av normalgraden och att 33-åringen borde få en månads fängelse. Eftersom 33-åringen lever under ordnade sociala förhållanden anser dock rätten att 50 timmars samhällstjänst är ett tillräckligt straff.

33-åringen ska också betala drygt 7 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen samt ytterligare 800 kronor till Brottsofferfonden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.