En kvinna omkom och flera skadades i en allvarlig olycka på lördagen. Foto: Räddningstjänsten

En död och flera allvarligt skadade efter krock i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern dog och flera personer skadades i samband med en krock mellan fyra fordon på E4 söder om Jättendal i Nordanstigs kommun under lördagskvällen.

En ung man, föraren i en av bilarna, är misstänks för vårdslöshet i trafiken, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Det är en väldigt allvarlig olycka, sade Jonas Eronen, presstalesperson polisregion Mitt, på lördagen.

Larmet om olyckan kom vid 17.30 tiden på lördagen. En krock mellan fyra fordon hade skett på E4 mellan Harmånger och Jättendal.

Sju personer var inblandade och enligt SOS Alarm ska minst en person varit fastklämd. Bland de inblandade finns ett barn, enligt räddningstjänsten.

”Flera är allvarligt skadade”

Vid 19-tiden var fem personer förda med ambulans till sjukhus, enligt SOS Alarm. En ambulanshelikopter kallades till olycksplatsen, men kunde inte landa på grund av trafiksituationen och fick åka tillbaka utan patient.

– Det är flera som är allvarligt skadade, säger Jonas Eronen.

Runt klockan 23 skrev polisen på sin hemsida att en kvinna i 40-årsåldern avlidit i samband med trafikolyckan. Anhöriga är underrättade.

Man greps – och släpptes

En ung man greps efter olyckan. Han misstänks för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Han ska vara förare till ett av fordonen, säger Eronen.

Efter förhör är den misstänkte föraren släppt men misstänke om brott kvarstår.

I samband med räddningsarbetet stängdes vägen helt för trafik.  Alla fyra fordon bärgades från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.