Kartan ger en ungefärlig position för olyckan. Fyhjulingen på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: SVT Grafik/Adam Ihse, TT

En död efter fyrhjulingsolycka i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en trafikolycka vid Hedesunda camping inkom till SOS Alarm strax innan klockan fyra i natt. Två personer var inblandade i olyckan. På lördagsmorgonen meddelar polisen att en person har avlidit.

Enligt polisen var det två personer som färdades på fyrhjulingen som av okänd anledning körde av vägen och hamnade i ett dike. Båda fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen misstanke om brott

En av de inblandade, en man i 55-60-årsåldern har avlidit, meddelar polisen under lördagsmorgonen. Den andre personen, en man i samma ålder, vårdas för kritiska skador på Gävle sjukhus.

– Det finns ingen misstanke om brott, men man kommer att skriva en anmälan ändå för att utröna hur den här olyckan har gått till för det finns inga vittnen till olyckan. Fyrhjulingen har tagits i beslag för teknisk undersökning, säger Daniel Ågren vid polisregion Mitt.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.