Polisen har spärrat av ett område kring branden på Näringen eftersom det finns en explosionsrisk. Foto: Anders Sundin/SVT

Kraftig garagebrand på industriområde i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt i en garagelänga på industriområdet Näringen i Gävle på onsdagen. Röken blev så kraftig att närliggande byggnader fick utrymmas.

Larmet kom in vid 9.30-tiden på onsdagen och flera styrkor från räddningstjänsten, samt polisen, larmades.

– Vi har redan hört en kraftig smäll, sade SVT:s reporter Anders Sundin på plats under förmiddagen.

En har andats in rök

– Det är just nu en stor släckningsinsats här på platsen. Polisen har spärrat av och det är stor rökutveckling.

Enligt räddningstjänsten ska en person ha fått i sig rök, men ska inte vara allvarligt skadad.

Fastigheter utryms

Initialt sade polisen att det fanns risk för explosion, vilket gjorde att ett större område spärrades av. Senare konstaterades att det inte fanns några skadliga ämnen i fastigheten.

Vid 10:23 berättade polisen att räddningsledaren utrymmer närliggande fastigheter på grund av röken.

Fastigheten kommer få brinna ner till grunden.

Branden under kontroll

Vid 14.30-tiden uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll. En personalstyrka är kvar för att sköta eftersläckning.

Räddningstjänsten har lyckats med att rädda omkringliggande byggnader, men i den drabbade finns ett flertal verksamheter.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet och kommer att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen när det blir möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.