Poliser flög genom glasruta – fick skärsår

Uppdaterad
Publicerad

Vid sextiden i morse fick polisen ett larm om en man som krossade en ruta på en taxibil vid Resecentrum i Gävle. En husrannsakan ledde senare till tumult och skärskador hos polispatrullen.

En taxichaufför som stod parkerad vid Resecentrum i Gävle blev utsatt för skadegörelse på fredagsmorgonen. En man slog sönder ena rutan med en hammare och gav sig sedan därifrån till fots. Det skriver polisen på sin hemsida. Polisen lokaliserade senare den misstänkta gärningsmannen i en lägenhet i centrala Gävle.

Tumult i lägenheten

Vid husrannsakan blev mannen aggressiv och tumult uppstod. Polispatrullen och mannen for igenom en glasruta i lägenheten. Flera poliser fick lättare skärskador i armar och händer. Mannen som är i 20- års åldern klarade sig oskadd och är nu misstänkt för både skadegörelse och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.