Gavlevallen kan bli hemmaplan för Dalkurd. Det skulle inte vara några problem, anser Joakim Lundberg. Foto: Arkiv/SVT

Gävle kan få allsvenskt fotbollsspel igen

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli allsvenskt fotbollsspel i Gävle nästa säsong. Dalkurd vill spela sina matcher på Gavlevallen.

– Dalkurd har ställt en fråga till oss och vi är positiva till det, säger Joakim Lundberg som är enhetschef för Gavlehov.

Gävle får alltså inget allsvenskt lag 2018 som många påstår, och Gavlevallen är i första hand Gefle IF:s hemmaplan. Dalkurd som lag kommer att flytta till Uppsala och utreder möjligheterna att spela i Gävle.

– Vi tycker bara att det är ett sätt för oss att ställa upp om vi har möjligheter och om det inte inkräktar för mycket på Gefle IF:s verksamhet. Arenan uppfyller ju alla krav för allsvenskt spel och det finns tider, säger Joakim Lundberg. Vi hoppas att hitta en lösning och det är bara positivt om arenan utnyttjas mer, och att det är tidsbegränsat.

Dalkurds reservarena

Kopplingen till Gävle finns redan, för alla lag i Allsvenskan och Superettan måste ha en reservarena om något skulle göra att de inte kan spela sina matcher på sin ordinarie hemmaplan. Och för Dalkurd är det just Gavlevallen som är reservarena. Även Sirius har har Gavlevallen som sin reservarena och spelade till exempel en match där under årets säsong när deras hemmplan var för vattensjuk.

– Att flera lag spelar på samma arena är inga konstigheter, säger Joakim Lundberg. Djurgården och Hammarby på Tele 2-arena, Elfsborg och Norrby i Borås. Och på Ullevi i Göteborg spelar GAIS, Örgryte och IFK Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.