Gävle kommun ska göra en utvärdering efter regnovädret, se kommunstyrelsens ordförande, Åsa Wiklund Lång (S) berätta mer. Foto: SVT/Fredrik Sandberg/TT

Gävle kommun ser över beredskapen efter översvämningarna

Uppdaterad
Publicerad

Gävle kommun ska göra en utvärdering efter översvämningarna och se vilka åtgärder som kan göras för att vara bättre rustade inför framtida regnoväder.

– Vi ska kolla på hur planerar vi våra bostadsområden och hur planerar vi vår infrastruktur i dag. Sedan är det också det här med kommunens beredskap, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle.

160 millimeter regn

Det regnoväder som drabbade Gävle för några veckor sedan har klassats som en naturkatastrof. På ett dygn kom det över 160 millimeter regn i Gävle, mest regn kom det på två timmar då hundra millimeter föll.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Den 14 september ska beslut tas av kommunstyrelsen om att göra en utredning, och ta fram vilka åtgärder som kan göras för att kommunen ska vara bättre rustade inför framtida skyfall.

Se Åsa Wiklund Lång (S) berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet