Så här vill en förslagsställare att trafiksignalerna närmast där bocken står ska se ut. Men det vill inte samhällsbyggnadsnämnden som säger nej till medborgarförslaget.

Gävlebocken i trafikljusen? Nej tack, säger politikerna

Uppdaterad
Publicerad

Att mötas av en grön och röd bock i stället för Herr Gårman – det hoppas en förslagsställare i Gävle som lämnat in ett medborgarförslag om att byta ut glasen i trafiksignalerna närmast där bocken brukar stå.

”Bocken är redan nu en av Gävles turistattraktioner men det gör inget om det händer mer saker kring den. Jag tror att detta skulle bli en kul grej som säkert skulle uppmärksammas nationellt och kanske också internationellt”, skriver förslagsställaren bland annat.

Men samhällsbyggnadsnämnden, som har sitt möte under onsdagen, tycker inte att det är en lika kul grej och kommer att avslå förslaget eftersom man ”...bedömer att en sådan förändring av signalbilden inte följer vägmärkesförordningen”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gävlebocken

Mer i ämnet