”Bilderna på översvämningarna berörde”, säger Stefan Jonasson på Svenska Innebandyförbundet. Se honom berätta varför de bjuder Gävlebor på innebandymatch. Foto: Fredrik Sandberg/TT/privat

Gävlebor som drabbats av översvämningar bjuds på innebandymatch

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Innebandyförbundet och Gävle kommun bjuder in de Gävlebor som drabbades av översvämningarna till finalerna i Svenska Cupen, som spelas den 6 november i Gavlehovshallen.

I augusti drabbades Gävle av ett regnoväder som orsakade att vägar, byggnader och att folk fick sina hus och lägenheter översvämmade. Svenska Innebandyförbundet vill nu ge tillbaka till staden som hjälpt att höja upplevelsen av innebandyn. Därför bjuds de som drabbats av översvämningarna in till Svenska Cupen-finalen som hedersgäster.

– Det har rasslat till i mejlkorgen och vi har fått mycket positiva reaktioner och väldigt många är glada att vi sträcker ut en hand. Det känns fantastiskt att få kunna bidra till Gävle, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Se i klippet ovan Stefan Jonasson berätta varför de bjuder Gävlebor på innebandymatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet