Nooshi Dadgostar är vice partiledare för Vänsterpartiet. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Gävleborg nominerar Nooshi Dadgostar till partiledarposten

Uppdaterad
Publicerad

Stödet för Nooshi Dadgostar har visat sig stort runt omkring i länen. Nu har även Vänsterpartiet Gävleborg bestämt sig för att nominera henne till att bli partiets nya ledare.

Vid ett sammanträdande mellan distriktstyrelserna under lördagen meddelade Vänsterpartiet Gävleborg att de nominerar Nooshi Dadgostar till att ta över spakarna som partiledare för Vänsterpartiet, när Jonas Sjöstedt avgår.

Stödet för vice partiledaren Nooshi Dadgostar har visat sig vara stort bland Vänsterpartiets olika distrikt. Under lördagen valde Skåne, Örebro och Gävleborg att ansluta sig till ledet av de som stödjer Dadgostar. 

– Hon har varit en del av den framgångsrika ledningen som lett oss till de bästa opinionssiffrorna på nästan 20 år, säger Joel Nordkvist, distriktsordförande i Gävleborg till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.