Gävleborg ser ut att vara på väg ur tredje coronavågen. Se videon där hälso- och sjukvårdsdirektören, Johan Kaarme berätta mer om covid-läget. Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall /TT

Gävleborg ser ut att vara på väg ur tredje coronavågen – två personer vårdas på iva

Uppdaterad
Publicerad

Gävleborg ser ut att vara på väg ur tredje coronavågen, det uppger hälso- och sjukvårdsdirektören i Region Gävleborg. Antalet patienter som nu vårdas på iva för covid-19 är nere i två personer och båda vårdas på Gävle sjukhus.

I Gävleborg är det totalt 14 patienter med covid-19 inlagda på sjukhus, varav två på iva. Förnärvarande är det inga patienter med covid-19 inlagd på iva sjukhusen i Bollnäs och Hudiksvall, det visar siffror från Region Gävleborg.

– Vi ser ut att vara på väg ur den tredjevågen, med det finns ett par osäkerhetsfaktorer som kan påverkar hur utvecklingen ser ut, säger Johan Kaarme, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg.

I videon ovan kan se hälso- och sjukvårdsdirektören berätta mer om covid-läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet