Hör Eva Cooper, regionchef för Företagarna, om hur det ser ut för företagarna i Gävleborgs län. Foto: Signe Söderlund

”Enda län som tror på positiv tillväxt” – Gävleborg sticker ut i företagarundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Företagens förväntningar på konjunkturutvecklingen de kommande månaderna är väldigt pessimistiska nu i coronapandemin. Men i Gävleborgs län ser det annorlunda ut, det visar årets Småföretagsbarometer.

– Vi ser ju över hela landet att det här är en otroligt dramatisk tid och väldigt tuffa tider framöver. Men Gävleborg sticker ut på ett väldigt positivt sätt. Även om tillväxttakten misstänks mattas av rejält de kommande tolv månaderna, så är man det enda län i landet där man tror på en positiv tillväxt, överallt annars är det negativt säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna.

Småföretagsbarometern är en konjunkturundersökning bland företagare med upp till 49 anställda, som publiceras varje år. Det är en enkätundersökning där företagare ger sin bild av hur läget ser ut.

I klippet ovan berättar Eva Cooper om hur det ser ut för företagarna i Gävleborgs län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet