Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Dogge och eleverna berätta om insamlingen till skolan i Colombia. Foto: SVT

Gävleelever samlar in pengar till skola i Colombia – Dogge Doggelito uppträdde gratis

Uppdaterad
Publicerad

Gävleeleverna vill hjälpa till att bygga en ny skola i Colombia. I helgen ordnade de ett disko för att samla in pengar. Hiphopartisten Dogge Doggelito uppträde helt gratis till lågstadiebarnens stora förtjusning.

10-åringarna Levi Waxin och Elsa Uggla från Hagaströmsskolan har satt igång en insamling till en skola i Colombia.

Skolan kommer att byggas av Ankarstiftelsen som har byggt över 200 skolor i Colombia. Projektet kommer delvis att finanseras via helgens disko som eleverna anordnat.

– Vi behöver 100 000 kronor för att bygga en skola med två klassrum, och dom klassrummen är inte normalstora som vi har här, utan dom är mycket större, säger Levi Waxin.

På plats var även Dogge dogelito som i år släppte vispop-skivan ”Drömmar om Hälsingland” där bland annat Lill-babs medverkar.

– De är fantastiska barn här, som bara är tio år gamla och får dom här idéerna med att bygga en skola i Latinamerika och hjälpa till. Om hela världen tänkte så, så skulle vi inte ha någon fattigdom eller krig. Att man tänker på dom som har det tufft – det berörde mig faktiskt, säger Dogge Doggelito.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer