En kvinna från Gävle ska betala tillbaka drygt 400 000 kronor till Försäkringskassan. Foto: Johan Nilsson/TT/Fredrik Sandberg/TT

Gävlekvinna krävs på över 400 000 kronor av Försäkringskassan

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern har fått för mycket i sjukersättning under drygt sex år anser Försäkringkassan som kräver henne på drygt 400 000 kronor.

Kvinnan var beviljad sjukersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga. Försäkringskassan har kunnat konstatera att kvinnan arbetat betydligt mer än vad hennes sjukersättning medgivit från och med hösten 2013 till med april i år.

Försäkringkassan konstaterar att kvinnan inte anmält till dem att hennes arbetsförmåga blivit förbättrad – men konstaterar också att Försäkringkassan själva inte har utrett kvinnans arbetsinkomst och rätt till sjukersättning, trots att de hade uppgifter om hennes inkomst. Det undantar dock inte kvinnan från att återbetala det som betalats ut för mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.