Mannen som häktats greps i Valbo utanför Gävle i slutet av augusti. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Gävlepappa hade sex med sin vuxna dotter – döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyra tillfällen under hösten 2017 hade en pappa i Gävle samlag med sin biologiska dotter. Nu döms han för samlag med avkomling till villkorlig dom och dagsböter på drygt 32 000 kronor.

Pappan som är hemmahörande i Gävle har erkänt att han har haft samlag med sin vuxna, biologiska dotter. Det ska ha skett vid fyra tillfällen under hösten 2017.

I bevisningen finns bland annat en sms-konversation mellan pappan och dottern där han skriver att han vill ha barn med henne.

Visste inte att incest är olagligt

Pappan har erkänt brott men menat att han inte känt till att incest är olagligt. Dottern har sedan övergreppen skedde varit sjukskriven på grund av psykiskt lidande.

Gävle tingsrätt dömer mannen till 140 dagsböter á 230 kronor och villkorlig dom för samlag med avkomling. Han ska även betala skadestånd på knappt 143 000 kronor till dottern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.