Två personer fick föras med ambulans till sjukhus. Foto: SVT

Blodig kniv hittad i centrala Gävle

Uppdaterad
Publicerad

I dag på morgonen hittades kniven som kan ha använts under en sammanstötning mellan tre män på onsdagseftermiddagen. Polis och åklagare vädjar också om allmänhetens hjälp med information om händelsen.

Larmet kom strax efter tre på onsdagseftermiddagen. Ett vilt slagsmål mellan tre personer pågick utanför Flanör vid Stortorget. Två av dem fördes till sjukhus med skador från antingen en kniv eller ett annat vasst föremål.

Den tredje mannen som ska ha deltagit i slagsmålet försvann från platsen men påträffades i centrala Gävle senare på kvällen.

En av männen som fördes till sjukhus är anhållen som misstänkt för mordförsök medan de andra två varken är fortsatt gripna eller anhållna.

Hundar missade

Polisen sökte med hundar efter vapen i närheten av brottsplatsen men hittade ingenting. Det var inte förrän i morse som en privatperson upptäckte en blodig kniv.

Sannolikt är det fråga om vapnet som användes under slagsmålet, men det är inte bekräftat, uppger Peter Olofsson, åklagare.

Gav polisen batong

Polisen tror att förbipasserande kan ha filmat bråket. Man vill även prata med vittnen som verkar ha sett hela eller delar av förloppet.

– Bland annat är det en man som gett en batong till ett vittne som sedan ger den till polisen. Enligt mannen ska den ha använts vid händelsen, säger Peter Olofsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.