Brynäs arena kan bli fältsjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Inställda publikevenemang och ingen hockey. Nu erbjuder Brynäs Region Gävleborg att använda Monitor ERP Arena som ett fältsjukhus.

– Behövs det lokaler i den pandemi och kris vi befinner oss i nu så vill vi hjälpa till på riktigt, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.

Det stora arenautrymmet I Gavlerinken tar när det är fullsatt närmare 8 000 personer och det finns 48 loger. Och allt står i det närmaste tomt i dag.

Coronaviruset i Gävleborg

I Region Stockholm har man uppfört ett militärt fältsjukhus vid Älvsjömässan tillsammans med Försvarsmakten. Det bor förstås mycket fler i Stockholm, men Brynäs klubbdirektör Michael Campese vill ändå erbjuda Regionen möjligheten.

Hoppas inte ska behövas

– Vi sitter på stora lokaler och vill bara vara behjälpliga för den dagen som vi inte hoppas ska komma, säger Michael Campes.

Göran Angergård Regionens hälso- och sjukvårdsdirektör välkomnar erbjudandet, men hoppas att det inte ska behöva gå så långt.

– Nej, att vi ska hamna där vill jag verkligen inte, men det är bra att vi vet att möjligheten finns, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet