Tyngdlyftaren Ida Rönn från Gävle representerar Sverige i VM i Uzbekistan – har siktet inställt mot OS

Publicerad

Gävlelyftaren Ida Rönn blev nyligen nordisk mästare i 76-kilosklassen i den klassiska OS-sporten tyngdlyftning. Nu tillhör hon en liten exklusiv skara som ska representera Sverige när VM i den klassiska OS-sporten snart avgörs i Uzbechistan.

Ida Rönn kommer från Bollnäs men bor numera i Gävle. Efter att ha ägnat sig åt styrkelyft väcktes hennes intresse för tyngdlyftning. Nu är 24-åringen en ev av blott tre svenska landslagslyftare i VM. Tillsammans med Patricia Strenius och klubbkompisen Stefan Ågren laddar hon för VM-äventyret i Uzbechistan.

Stenhård konkurrens

Sverige är långt ifrån en toppnation i sporten och även om man är starkast i sin viktklass i Norden så är konkurrensen på ett VM stenhård. Ändå siktar Ida Rönn högt.

– Jag vill bli bäst på det jag gör och jag lägger ner all min tid på det.

Siktar mot OS

För att försörja sig jobbar hon 60 % och tränar också andra i skivstång. Och på väg mot målet att representera Sverige i OS åker Ida Ström i början av nästa vecka till Uzbekistan för att tävla i världsmästerskapet som pågår 7 – 17 december.

– Jag vill testa hur jag ligger till och VM är väl ett bra test, säger hon och skrattar.

I klippet hänger vid med Ida Rönn under ett träningspass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.