Foto: Sabina Pettersson

Häng med på fest när Ladie's run rullar genom Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Matcha dina kläder med din bil och kör runt i Hudiksvall. Det var precis vad tjejerna som hade samlats på fredagen gjorde i Ladie's run.

Som en del av Glada Hudik Summer Week anordnas Ladie's run. Den här fredagen var det tjejernas tur att ge sig ut på gatorna i sina veteranbilar och klä upp sig i tidsenliga kläder.

– Det är en grej för bara oss tjejer och det tycker jag är jätteroligt, säger Lotta Stenbom.

40 bilar från Storgatan till Möljen

Det var totalt 40 bilar som deltog i loppet och alla bedömdes utifrån hur väl man har matchat kläder med bilen. Men även prestation i de olika tävlingarna som ägde rum på olika platser mellan Storgatan och Möljen där loppet gick. Så det handlade egentligen inte om att komma först, utan hur man utför allt bäst.

– Det känns kul att få klä ut sig och känna sig lite annorlunda, men också att vi får vara med om hur det var förr i tiden, och att det är en hel dag med fart och fläkt med massa uppdrag och grejer, säger Frida Wahlberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.