Järvsöbacken. En av ett sextiotal skidanläggningar i landet som fortfarande har öppet. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Gott snöläge i norr för skidåkare inför påsken

Uppdaterad
Publicerad

Påsken är traditionellt en storhelg för skidåkare och närmare 200 000 personer väntas till backarna i fjällen. Trots den sena påsken håller sextiotalet skidanläggningar öppet.

I Gävleborg är det nu, inför påsken, dock bara Järvsöbacken som fortfarande har öppet. Anläggningarna i Hassela, Bollnäs och Kungsgården har stängt för säsongen.

Men för den som vill åka utför under påskhelgen som finns det fortfarande många andra alternativ.

Stora mängder snö

Norra Sverige har den senaste tiden fått stora mängder snö. I Riksgränsen ligger närmare fyra meter snö i terrängen. Det är högsäsong i Riksgränsen och Björkliden och nästintill fullbokat över påsk med hela anläggningarna öppna.

– Vi har goda förhållanden, med mycket snö och långa dagar. Vi fortsätter efter påsk med midnattsskidåkning under maj månad. Längre fram erbjuder vi även traditionsenlig midsommarskidåkning i Riksgränsen, säger Lars Lindberg, driftchef i Riksgränsen och Björkliden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.