Linnea Brundell och Joanna Wågström från Arbetarbladet, och Erik Strömberg från Ljusdals-Posten tar emot priset av Anna Norling (till vä). Foto: Markus Dahlberg

Granskning av kommunalt bolag gav journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

Joanna Wågström, Linnea Brundell och Erik Strömberg får Gävleborgs Journalistpris för 2017.

De tre journalisterna från Arbetarbladet och Ljusdals-Posten får priset för sitt avslöjande av hur det kommunala bolaget Kommunförsäkringar vidlyftigt använda sina pengar till representation.

I juryns motivering står det bland annat:

”Det kan vara stora, långa grävprojekt som när Arbetarbladet avslöjar att de kommunala försäkringsbolagen spenderar svindlande summor på representation. Eller ett kortare grävprojekt som när Ljusdals-Posten avslöjar att en kommunalpolitiker har en påhittad profil på facebook där han sprider kommentarer om beslut och kollegor... Därför går Gävleborgs Journalistpris 2017 till Joanna Wågström och Linnea Brundell, Arbetarbladet, och Erik Strömberg, Ljusdals-Posten.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.