Hör Hudiksvalls Tidnings Christina Bodén berätta om granskning av Hudik Hockey. Foto: Lari Honkanen

Granskningen av Hudik Hockey rör upp känslor

Uppdaterad
Publicerad

I en artikelserie med namnet ”Eliten till varje pris?” har Hudiksvalls Tidnings Christina Bodén och Erik Strömberg granskat Hudik Hockeys barn- och undgdomsverksamhet.

– Jag visste att det skulle blåsa när vi gick ut med det här, men jag visste inte att det skulle blåsa så mycket medvind. Jag trodde att alla skulle vara arga, men det har varit som Karl-Bertil Jonssons julafton, så många har kommit fram och tackat oss, säger Christina Bodén.

Det hela började med ett telefonsamtal från en bekymrad förälder. Sedan dök det upp en insändare från en annan förälder. Det visade sig att många satt på samma tankar – att klimatet är för hårt mot de unga på Hudik Hockey. 

Jenny Blomstrand är ungdomsansvarig på Hudiksvalls Hockey Club. Hon är ledsen över det som varit och säger att man från klubbens sida jobbar med frågorna. Hon berättar att klubben hade tänkt göra en enkätundersökning på hur föreningsmedlemmarna mår, redan före HT:s publicering.

– Det är otroligt olyckligt det som har hänt, säger Jenny Blomstrand. 

Hör Christina Bodén och Jenny Blomstrand i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.