Per Ahlblom, kostchef Ockelbo kommun. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Gratis grötfrukost till Ockelboelever

Publicerad

Elever i årskurs 4-9 på Perslundaskolan i Ockelbo ska nu erbjudas gratis grötfrukost i skolan på mornarna.

Grötfrukost är en satsning som beräknas kosta 132 000 kronor per år och syftet är att eleverna ska orka mer under skoldagen. 

– Kan man komma till första lektionen från en bra frukost är det en bra start på dagen, säger Staffan Nordqvist (S), ordförande i utbildnings- och kulturnämnden, på kommunens hemsida.

Skolan har tidigare serverat frukost under särskilda hälsoveckor, både år 2016 och 2017. Då har elever och pedagoger varit positiva.

Ska få fler barn att inte skippa lunchen

Per Ahlblom som är kostchef i Ockelbo kommun, berättar att det finns barn som skippar luncherna på skolan och tror därför att den här satsningen kan få fler barn att äta.

– Ju fler möjligheter man kan ge barnen med regelbundna måltider, desto mer avdramatiserar man matsalsmiljön och ökar sannolikheten att de kommer hit och äter lunch tror jag.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer