Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när dom letar skräp på botten av stadsbadet. Foto: SVT.

Dykarklubben grodorna rensar badplatserna i Gävle – så du kan bada säkert

Publicerad

Dykarklubben Gävlegrodorna kommer till Stadsbadet i Gävle för att rensa bottnen från skräp. Detta gör de tre gånger varje år för att besökarna ska få en ren och fin badplats.

– Vi gör det här för att vi framför allt vill hålla stränder rena och ha rena bottnar så vi inte skador oss, säger Anders Sörell, dykare för Gävlegrodorna.

I cirka sex år har klubben hjälpt kommunen att städa upp på badplatser runt om i Gävle. Stadsbadet är en av de badplatser som de städar upp.

– Vi är och dyker till ungefär två meters djup, lite djupare beroende på om det finns hopptorn eller inte, säger Robert Björklund, ordförande för Gävlegrodorna.

Just den här dagen när SVT Gävleborg fick vara med på en dykning var Anders själv om att dyka efter skräp, men i vanliga fall så är de alltid flera. Ordförande Robert Björklund fanns med på land för att ta emot större grejer som plockades upp.

– Idag är det så liten yta då funkar det att vara själv, men annars är vi fler, det kan bli ganska påfrestande att ligga i fler timmar, säger Anders Sörell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer