En person har gripits misstänkt för grov misshandel efter bråk i spelbutik. Foto: SVT

En gripen efter knivattack i centrala Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 17:00 larmades polisen till centrala Söderhamn. Polisen konstaterade grovt brott och hade flera resurser på platsen. En person greps misstänkt för grov misshandel.

– Det har uppstått ett bråk i en spelbutik, en har blivit skadad och har förts till Hudiksvalls sjukhus. En annan person är gripen misstänkt för grov misshandel. Det finns gott om vittnen till händelsen, spelbutiken är avspärrad och polisen håller på att förhöra vittnen, säger Oskar Demby, yttre befäl hos polisen.

Det är en man i 25-årsåldern som är gripen misstänkt för brottet. Han ska enligt polisen ha använt en kniv i samband med bråket. Det är oklart om personerna känner varandra sedan tidigare. Mannen har ännu inte förhörts och hans inställning till anklagelserna är därför okänd.

Enligt Söderhamns Kuriren är läget för den skadade personen allvarligt, men inte livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.