Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När polisen stoppade den här bilen hittades en stor mängd narkotika i en 13-årig Söderhamnsbos väska. Foto: polisens förundersökning

20-åring från Bollnäs kommun tidigare känd av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som efter polisens tillslag i Sundsvall i förra veckan häktats för flera grova brott, bland annat förberedelse till mord, har flera kopplingar till länet.

Den senaste tidens våldsvåg i Stockholm kopplas till kampen om narkotikamarknaden i Sundsvall. En av de som greps i Sundsvall förra veckan är en 20-årig man. Han sitter nu häktad för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. 20-åringen har tidigare dömts till fängelsestraff för bland annat narkotikabrott och har också fällts för olaga hot.

Greps tillsammans med Söderhamnsbor 

I september 2021 stoppade polisen en misstänkt bil i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. I bilen fanns förutom 20-åringen, tre jämnåriga män och en trettonårig pojke. Alla hemmahörande i Söderhamn. 20-åringen försökte fly från platsen men greps snabbt av polis. När han visiterades hittade polisen drygt tiotusen kronor i norska och svenska sedlar. 

Han sade sig inte känna de andra i bilen och de ville inte kännas vid honom heller. I trettonåringens väska hittade polisen nästan ett kilo cannabis och 25 gram kokain.

Friades av hovrätten

Trettonåringen åtalades inte på grund av sin ålder. 20-åringen dömdes av Sundsvalls tingsrätt till åtta månaders fängelse för narkotikabrott. Söderhamnsborna dömdes till fängelse i mellan en och tre månader. Domarna överklagades av 20-åringen och två av Söderhamnsborna. När målet togs upp i hovrätten friades de helt från narkotikabrottet. 20-åringen fick också tillbaka pengarna.

Narkotika till Hudiksvall

I början av april ifjol stoppades 20-åringen på E4 vid Hudiksvall. I bilen hittade polisen 189 gram cannabisharts och 288 gram amfetamin. Narkotikan skulle enligt åklagaren transporteras till en person i Hudiksvall. Två veckor senare åtalades han för narkotikabrott.

Två adresser i länet

Mannen vistas enligt polisen i Sundsvall men av rättsliga handlingar framgår att han uppger en adress i Bollnäs kommun. Han har också tidigare uppgivit en adress i Gävle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.