Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vaccintillgången i Gävleborg är inte så bra som regionen hade önskat. Se mer i videon där vaccinsamordnaren i Region Gävleborg, Tina Mansson Söderlund berättar om läget. Foto: Erik Mårtensson/TT/Anders Sundin/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Hälften så många vaccindoser till Gävleborg – Vaccinsamordnaren: ”Är mycket besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Vaccintillgången i Gävleborg är inte så bra som regionen hade önskat, det uppger vaccinsamordnaren i Region Gävleborg. Prognosen från början var att regionen nu skulle ha 30 000 doser i veckan, men i stället har regionen endast hälften av det.

– Jag är mycket besviken. Tänk vilken skillnad om alla svenskar hade varit färdigvaccinerade till midsommar, vi hade haft ett helt annat läge. Vi har ändå en förmåga i Gävleborg att få ut doserna effektivt, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg.

Öppnar för ny vaccinationsgrupp

Trots att regionen får färre doser öppnar de i morgon tisdag upp vaccinbokningen för åldersgruppen 30 till 39 år.

– Vi har lite större möjligheter att nu ge dos ett än vad vi har kunnat gjort tidigare. Vi haft några veckor där vi fått lägga jättemånga doser på att ge andra dosen, säger Tina Mansson Söderlund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trots att regionen får färre doser öppnar de i morgon tisdag upp vaccinbokningen för åldersgruppen 30 till 39 år. Se mer i videon med vaccinsamordnaren i Region Gävleborg, Tina Mansson Söderlund. Foto: Anders Sundin/SVT/Fredrik Sandberg/TT

I videon högst upp ser du vaccinsamordnaren berätta varför regionen får färre doser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer