Foto: SVT

Hälsingevind drar genom hemlandskapet

Uppdaterad
Publicerad

Per Persson och hans nya Pack, sångerskan Sofia Karlsson och Engmans Kapell, tillsammans är de just nu aktuella med turnén, Hälsingevind som i fem dagar tar sig genom hemlandskapet.

– Vi provade förra sommaren för att se om det går att göra en folkparksturné bara i Hälsingland. Och det blev en liten succé, så då kör vi i år igen, berättar Pär Engman som är sångare i bandet Engmans Kapell.

Förra året deltog, förutom Engmans Kapell och Per Person & Nya Packet, bandet Selma och Gustaf från Hudiksvall. I år har man i stället alltså fått med sig Sofia Karlsson som dessutom är nybliven hälsing.

– Ja jag flyttade till Hälsingland för nio månader sen och fick direkt frågan om jag ville vara med på den här turnén. Så det är jättekul för mig, fyller Sofia Karlsson i.

Fem dagars turné

Efter tisdagens turnéstart i Bollnäs drar gänget vidare till Söderhamn i dag, onsdag. Och de närmaste dagarna fortsätter folkparksturnén till Edsbyn, Ljusdal och Bergsjö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.