Foto: SVT/Roger Nilsson

”Han skadades allvarligt” – ännu ingen gripen efter mordförsöket på pizzerian i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern skadades allvarligt efter att ha blivit knivhuggen på en pizzeria i Gävle under tisdagskvällen. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mordförsök men ännu är ingen gripen.

– Insatsen har fortsatt under dagen. Vi har hört vittnen och försökt identifiera eventuellt misstänkta personer eller en person. Vi har även genomfört en teknisk undersökning, säger åklagare Joakim Johansson.

Det var strax efter klockan 21 som polis larmades till en pizzeria i centrala Gävle. En 45-årig man skadades allvarligt, hans skadeläge ska dock ha stabiliserats under onsdagen.

Intensiv polisinsats

Under natten till onsdagen pågick en intensiv polisinsats, men i nuläget sitter ingen person misstänkt för inblandning frihetsberövad och Joakim Johansson vill inte heller kommentera om polisen har några misstänkta.

– Jag kan inte gå in på de detaljerna i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.