Familjen Hanssons påskhälsning. Foto: My Hansson

Hanssons julfilm – en viral succé

Uppdaterad
Publicerad

Årets julhälsning från Hanssons i Ljusdal har setts över en halv miljon gånger på Facebook.

– Det här var helt oväntat och jättekul! säger Björn Hansson om det genomslag som familjens julhälsning fått på sociala medier de senaste dagarna.

De senaste åren har familjen Hansson skickat en hälsning till jul och påsk, där pappa Björn Hansson spelat huvudrollen på bild och där temat allt som oftast varit jakt.

– De bilderna har setts av ett 40-tal av mina Facebookvänner och jag tänkte att om ett 100-tal ser filmen, får vi vara glada, säger My Hansson, dotter till Björn och den som kom med idén till filmen, var kamerakvinna och redigerade ihop filmen.

Kylig inspelning

– Den här filmen är en utveckling på hälsningen då vi hissade upp pappa upp i en kran, utklädd som en skjuten hare, fortsätter hon.

Pappa Björn var direkt med på idén att spela hare som blev jagad av stövaren Yksi.

– Det var lite småkyligt och svårt att få en hund att ta regi, säger Björn Hansson.

Inspelningen tog ett par timmar och där Björn Hansson hoppade omkring i minimalt med kläder.

– Det blev en bra stund i bastun efteråt med hackande tänder. Det som inte framkommer i filmen är mina snygga ben i de vita nätstrumporna, säger han.

”Ingen kom till skada”

Filmen har gillats av användare på Facebook från hela världen.

– Det har bara varit positiva kommentarer. Någon har tyckt att det har varit lite eljest. Det ser kanske lite makabert ut, men ingen kom till skada under inspelningen. Blodet är ketchup!

Björn Hansson nya kändisskap vet han inte riktigt hur han ska tackla.

– Jag har inte varit på stan ännu, men om jag tar av mig kaninöronen kommer ingen att känna igen mig, säger Hansson och skrattar.

Till sin hjälp hade de också mamma Kickan Hansson och kompisen Teresia Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.