Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Markus Dahlberg/SVT

Här är Gävles nya beredskapslager: ”Såg under pandemin hur sårbart det var”

Uppdaterad
Publicerad

Pallvis med handskar, munskydd, visir, handsprit och andra engångsartiklar från golv till tak. Så ser Gävle kommuns nya beredskapslager ut.

– Man såg under pandemin hur sårbart det var med att få leveranser när det blir en krissituation, säger Ulrika Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Kommunen stod aldrig helt utan sjukvårdsmateriel under pandemin men det var nära ögat vid flera tillfällen och för att inte hamna i den situationen igen har ett lager värt 2,5 miljoner kronor upprättats på hemlig ort.

Flera artiklar har bäst före-datum och tanken är att lagret ska omsättas i verksamheterna och fyllas på i ett ständigt flöde.

Coronaviruset i Gävleborg

– Då innebär det ingen kostnad på längre sikt. Det är jätteviktigt att våra medarbetare kan känna sig trygga med att det finns en personlig skyddsutrustning, säger Anders Paulsen, ekonomichef vid sektor Välfärd i Gävle.

Följ med in i lagret i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet