Foto: TT/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Här är mejlen som avslöjar Trafikverkets oro för halkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera veckor efter den svåra mc-olyckan på E4 i höjd med Söderhamn 2016 är vägen fortfarande hal på grund av vägarbetet. I mejl mellan Trafikverket och entreprenören avslöjas myndighetens oro.

En onsdag i början på september 2016 mejlar Trafikverket till entreprenören, i ämnesraden står det ”Hal skarv”. Det har då gått en månad sedan mc-olyckan inträffade, där föraren skyller på att vägen var glashal. 

Trafikverket har nu fått bilder som visar att E4 fortfarande ser hal ut och undrar vad entreprenören som arbetar med vägen tänker göra.

Här är ett utdrag av konversationen:

”Hur säkerställer vi friktionen eller risken för halka till det dyker upp en fräs. Det kommer att vara ganska fint väder de närmaste dagarna och bilderna ser inte roliga ut.”, skriver Trafikverket.

Entreprenören svarar:

”Som det ser ut nu får vi inte till fräsningen och allt som hör till innan måndag för att säkerställa friktion. Som jag ser det går det att minska risken för halka genom att sänka hastigheten, alternativt stänga ett körfält. Hur ser ni på det?”

Medvetna om problemen

Mc-föraren som skadades svårt, menar att mejlkonversationen styrker att Trafikverket och entreprenören var medvetna om problemen med halkan på E4.

Trafikverket hävdar att trafikanter varnades tillräckligt i form av skyltar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer