En hemmagjord bomb hade placerats i bilens avgasrör. Foto: SVT

Explosion i parkerad bil – ännu oklart vad som orsakat smällen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades strax före midnatt till bostadsområdet Kristineberg i Hudiksvall. Någonting hade då exploderat i ett avgasrör på en parkerad bil.

Det ska ha varit en kraftig smäll och polisen misstänker att det kan vara antingen en hemmagjord fyrverkeripjäls, eller en importerad, så kallad banger. Det kan också vara frågan om dynamit.

Bombtekniker från polisen i Stockholm ska under dagen undersöka bilen och försöka ta reda på vad som orsakat explosionen.

– Jag låg och lyssnade på en ljudbok när det smällde, det lät jättehögt och jag blev väldigt rädd. Efter en stund såg jag grannarna och då vågade jag mig ut, men det var riktigt läskigt, säger grannen Carolina Lake.

Ingen person kom till skada i samband med explosionen. En person i 20-årsåldern är anhållen för brottet, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse. 20-åringen är också misstänkt för vapenbrott.

Tidigare politiker

Bilen som utsattes för attentatet var parkerad vid ett radhus tillhörande en tidigare aktiv politiker som hade en plats i Hudiksvalls kommunfullmäktige. Bilen är registrerad på en bekant till familjen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.