Hemmapremiär för nya Ockelbo

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2008 har Ockelbo saknat ett seniorlag i basket. Men på lördag är det dags för en efterlängtad hemmapremiär när ortens nya division 2-lag tar emot Västerås i Kuxahallen.

–Jag kommer vara nervös för jag tror att det kommer vara riktigt bra tryck, säger Tim Östling när vi träffar honom vid utomhusplanen intill Kuxahallen.

Han och Max Lundström är två av spelarna som ska representera det nystartade Ockelbolaget och de båda passar på att få litet extra skotträning när SVT Gävleborg besöker Ockelbo. Och de verkar laddade inför hemmapremiären.

–Det ska bli riktigt kul, säger Tim Östling.

Målet är division 1

Initiativet till nysatsningen kom från några unga spelare som fostrats i klubbens ungdomsverksamhet och Håkan Löfstrand som tillsammans med Jocke Linder ska coacha laget tror att det nya laget ska kunna hävda sig bra i division 2.

– Vårt mål är att ta oss till division 1 så fort som möjligt.

Stort intresse

Och intresset verkar vara stort bland den basketkunniga publiken i Ockelbo som kommer ihåg hur det var för drygt 11 år sedan när laget härjade bland storlagen i basketligan.

–Ja det känns verkligen som att det brinner i byn av att vi måste få spela basket igen, avslutar Håkan Löfstrand.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.