Mikael Hedström

Hemtjänstpersonal i Sandviken blev jagad av knivman

Uppdaterad
Publicerad

En man är anhållen misstänkt för grovt olaga hot, sedan han beväpnad med kniv ska ha jagat personal från hemtjänsten i Sandviken natten till onsdag.

Det var i samband med att personal från hemtjänsten var på jobb på en adress i Sandviken, som mannen gick till attack strax efter midnatt. Han kom då utspringande med kniv och började jaga personalen från hemtjänsten. Hemtjänstpersonalen sprang då nedåt i trapphuset och träffade ambulanspersonal som var där i ett helt annat ärende.

Polisen larmades och flera patruller kom till adressen. Mannen kunde gripas och polisen hittade en kniv på honom vid gripandet. Mannen är i 50-årsåldern och bor i huset. Vid husrannsakan i hans lägenhet hittade polisen narkotika, som togs i beslag.

Ingen person kom till skada. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot och narkotikabrott. Åklagare beslutade att anhålla honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.