Elden tog sig upp på Kristina Krams bro, men inte längre. Foto: Kristima Kram/SVT

Kristina Krams hus i Enskogen klarade sig mirakulöst från skogsbranden

Publicerad

Området runt Enskogen drabbades hårt av skogsbränderna. Många stugor totalförstördes men mitt i allt mörker står ett hus kvar – orört. Kristina Kram tror att hon fick hjälp från högre ort med att rädda sin stuga.

Vi på SVT Gävleborg efterfrågade er läsares egna bilder, filmer och berättelser från skogsbränderna. En av bilderna vi fick in kom från Kristina Kram. Hon bor i Umeå men har ett hus i Enskogen.

Mark med familjetraditioner

Hennes stuga ligger på mark som förr tillhörde hennes mormor och hennes bröder. De fyra husen i det här området tillhör alla Kristina Krams släktingar. Men bara ett finns kvar i dag. Tre av de fyra husen totalförstördes av branden.

Skogsbränderna sommaren 2018

– Jag är oerhört tacksam för alla som hjälpte till att rädda det här stället. Alla hade inte lika mycket tur, säger Kristina Kram.

SVT Gävleborg har besökt stugan. Hör Kristina Kram berätta om änglavakten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet