Förra året besökte Marita Söderström som startat insamlingsbössan ”Med kärlek från Hofors” Musikhjälpen. Foto: SVT/Arkiv

Hoforsborna rekordsamlar – igen

Uppdaterad
Publicerad

”Med kärlek från Hofors” var för andra året i rad en insamlingsbössa i topp i Musikhjälpen. I fjol samlade man in mest, i år näst mest med 1,43 miljoner kronor.

I år sänds musikhjälpen under temat ”Barn är inte till salu”. Sändningarna pågår dygnet runt från glasburen i Umeå, du kan följa sändningen live här.

Förra året gjorde Hoforsbornas insamlingskampanj succé då man samlade ihop hela 1,2 miljoner kronor. Fram till klockan 20 i i dag pågår sändningarna men bössorna är öppna året ut.

Du hittar deras insamlingsbössa här.

– Jag är övertygad om att vi kommer kunna skapa stordåd i år igen bara vi hjälps åt, säger Marita Söderström, en av initiativtagarna på insamlingens facebooksida.

Starka tillsammans

På söndagseftermiddagen har man ungefär 100.000 kronor kvar till det gamla rekordet från förra året.

– Det var då.. nu är det 2017 och vi kommer kämpa igen. Alla vi tillsammans! Temat är tungt och stor, men tillsammans så känns det bättre. Vilken summa vi än må uppnå så gör vi ändå skillnad. Kom ihåg det.

Uppdaterad: Rekordet rykte under söndagskvällen. Vid klockan 20 hade insamlingen nåt 1,42 miljoner kronor. Med det är man nu den näst störtsa insamlingen i år, bakom Julius och Björnhjälpen. som har dragit in 1,43 miljoner kronor. Insamlingsbössorna stänger på nyårsafton.

Se topplistan bland insamlingbössor här.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet