Huvudentrén Högskolan i Gävle. Foto: Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle får 20 miljoner till industriutveckling

Uppdaterad
Publicerad

Forskningscentret CLIP vid Högskolan i Gävle har beviljats 20 miljoner för att utveckla innovationsförmågan hos regionens industriföretag.

Projektet inriktas mot ökad innovation och konkurrenskraft inom tre strategiska områden: Smart produktion, hållbara logistiksystem och öppna innovationsprocesser.

– Målet är att i samproduktion med industriföretagen utveckla spetskunskaper och industriella tillämpningar för framtiden, skriver projektledaren Lars Bengtsson i ett pressmeddelande till SVT Gävleborg.

Utvecklar också Gävle hamn

I ett delprojekt kommer forskargruppen också medverka till utveckling av Gävle hamn. Syftet är att stärka hamnen som ett internationellt konkurrenskraftigt transportcentrum med spetskompetens kring hållbar utveckling.

– Ambitionen är här att bidra till näringslivets logistikbehov och utvecklingen mot en fossilfri region, säger Lars Bengtsson.

Projektet CLIP 4.0 finansieras av Tillväxtverket (Europeiska regionala utvecklingsfonden), Region Gävleborg och Högskolan i Gävle och pågår under tre år med start 1 juli 2018.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.