Bröderna Salming berättar om tiden i Brynäs i SVT-dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Just nu visar Sveriges Television dokumentärserien Hockeyns historia av Jens Lind och Albert Svanberg. Framför allt i del 2 finns en hel del godbitar med Brynäsanknytning.

Bland medverkande Brynäslegendarer finns inte minst ett visst brödrapar som flyttade till Gävle från Kiruna för att spela ishockey.

– Hälften av laget var ju i landslaget. Man sa inte ett knyst utan bara lyssnade, berättar lillebror Börje Salming om hur det var att komma till Brynäs som nykomling.

Och det var inte alltid bröderna kunde hålla sams på isen.

– Jag tyckte kanske att Börje gick för långt ibland och tvärtom så det blev nog inte så gulligt alla gånger, berättar storebror Stig i dokumentären.

– Jag var snäll, Stigge var riktigt galen menar Börje.

I dokumentären berättas också bland annat om Börje Salmings fortsatta karriär.

Hela dokumentärserien finns på SVT Play.

I klippet kan du se några bitar från dokumentären där bröderna Salming och Hans ”Virus” Lindberg berättar hur det var att spela i Brynäs IF på den tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.