Saga Lif var en av de höstlediga elever i Hofors som deltog i fisketävling testar fiskelyckan – ”Har plaskat väldigt mycket”. Foto: SVT / Jan-Peter Eriksson

Höstlediga elever i Hofors testar fiskelyckan: ”Har plaskat väldigt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan är det höstlov och på många håll i länet arrangeras olika aktiviteter för de skollediga eleverna. I Hofors kunde den som ville till exempel delta i en fisketävling.

Robotrace, Stockholmsresa, disco, käpphästtävling... Med hjälp av bidrag från socialstyrelsen anordnar Entré ungdom i Hofors kommun en hel del arrangemang för skollediga. Som en av aktiviteterna fanns också möjligheten att delta i en fisketävling. Och omkring sexton förhoppningsfulla elever i åldern 6 – 15 år hade tillsammans med en en hel del vuxna anhöriga sökt sig till Hammardammen för att delta.

– Helst vill jag få en gädda men aborre går också bra, säger Fabian Lundmark Kjellsson som är en van fiskare.

Och sjuåriga Saga Lif var förväntansfull och tyckte sig ha sett att det fanns fisk på platsen.

– Det har plaskat väldigt, väldigt mycket, konstaterar hon och är optimistisk när det gäller chansen att vinna tävlingen.

– Ja, alla kan vinna...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.