Malin Zetterberg Lagerqvist mötte en huggorm i skidspåret. Foto: Malin Zetterberg Lagerqvist

Huggorm mötte skidåkare i Hudiksvall

Publicerad

Våren har kopplat greppet över södra delarna av Gävleborg där det nu är metereologisk vår. Men i Hudiksvall syns vårtecken ändå. SVT:s medarbetare stötte på en ringlande varelse i skidspåret.

I fredags kunde SVT:s meteorolog meddela att våren officiellt nått de flesta delarna av Gästrikland. Många har gett sig ut för att fånga vårsolen. Men i Hälsingland är det bara de södra delarna som kan njuta av samma besked.

Malin Zetterberg Lagerqvist, redaktör på SVT Gävleborg tog en tur i skidspåret på Öster i Hudiksvall på lördagen och upptäckte då en sollapande orm.

– Jag var bara centimeter från att köra på den, trodde att det var en pinne... Tanken slog mig efteråt att jag kunde fått den intrasslad i skidan eller staven. Jag skrek ganska högt när jag insåg att det var en huggorm. Trodde aldrig jag skulle se en orm i snö i skidspåret. Har sett huggorm flera gånger i löpspåret på sommaren.  En annan skidåkare kom efter ett tag. Han blev lika förvånad han, och rädd. Han hade aldrig heller sett något liknande, säger hon.

Även om den var lite stel i snön så levde ormen.

Det är fler som sett huggorm i Hudiksvallstrakten. Peter Carlsson Hittade en frisk huggorm i fredags vid 18-tiden cirka 1.5mil norr om Hudiksvall  som var ute och luftade sig.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Resultat · Har du sett några vårtecken?

  1. Ja, hela tiden, det är ju nästan sommar.
    44 %
  2. Nej, jag har fullt upp med att skotta snö.
    25 %
  3. Kanske att jag har sett någon enstaka blomma.
    31 %

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer