Hugosson slutade 2013 men nu är han tillbaka i Gefle IF. Foto: Arkivbild/ Patric Söderström TT

Hugosson gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

42-årige Mattias Hugosson gör comeback i Gefle IF då målvakten Andreas Andersson blir borta från spel en längre tid på grund av en knäskada, det skriver klubben på sin hemsida.

Eftersom transferfönstret är stängt för tillfället så kommer Andreas Andersson att ersättas av 42-årige Mattias Hugosson som slutade spela med Gefle 2013 efter att ha spelat med klubben sen 1998. Hugsson har spelat nästan 400 matcher med Gefle IF.

Hur mycket har du tränat inför det här?

– Fotbollsträning – ingenting. Det blir att komma igång igen och känna på prylarna, säger Mattias Hugosson när SVT Nyheter Gävleborg träffar honom på träningen med Gefle IF på onsdagsförmiddagen.

Vad tänkte du när du fick det här samtalet?

– Jag kände att jag ville ställa upp för klubben när de har sådana problem. Det är bara att gå ut och göra sitt bästa nu.

Du är 42 år nu, hur klarar man av att vara på den här nivån?

– Det var inte tio år sedan jag slutade. Jag hoppas att rutinen tar ut sin rätt nu.

Andersson borta i månader

Det var under måndagens träning som Andreas Andersson slängde sig och fastnade med höger knä under en övning. En preliminär prognos visar att Andersson kan bli borta från spel upp till fem månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.