Hundföraren hyllar nu sin kollega, hunden Attack, som hittade 6-åringen som försvann utanför Hudiksvall i söndags. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hundföraren som hittade sexåringen: ”Jublade inombords”

Hundföraren som hittade den sexåriga flicka som försvann i ett naturreservat utanför Hudiksvall beskriver nu händelsen på Facebook.
”Där, på en liten mossbeklädd hylla sitter flickan hukad, genomblöt och kall men vid gott humör. När flickan kramar mig kommer glädjetårarna”, skriver han.

Det var i söndags som en sexårig flicka och hennes fyraårige lillebror tappade bort sin familj under en promenad i Blacksås naturreservat utanför Hudiksvall. Pojken hittades snabbt, men flickan var borta i nära 13 timmar innan hon återfanns natten till måndagen.

LÄS MER: Sexåring hittad vid liv: ”Var 500 meter från där hon försvann”

Nu beskriver hundföraren, som tillsammans med sin sökhund Rapport hittade flickan, händelseförloppet.

”Jag hör hur någon gnyr till och sekunden senare kommer det ljuvliga markeringsskallet från Attack. Jag rusar dit och ropar samtidigt frenetiskt. Då dyker ett litet ansikte upp över en klippavsats. Jag jublar inombords samtidigt som jag snabbt klättrar ner för avsatsen. Där, på en liten mossbeklädd hylla sitter flickan hukad, genomblöt och kall men vid gott humör. När flickan kramar mig kommer glädjetårarna. Jag ropar in fyndet över radion och hör sedan det fantastiska jublet från staben”, skriver den ej namngivne hundföraren i inlägget, som publicerats på Polisen Uppsalas Facebook-sida.

”Grymt imponerad av denna tjej”

”Det är en tuff liten flicka som tar mig i hand och knatar på uppför berget på egna ben. En tillskyndande kollega ansluter och gör oss sällskap på vägen tillbaka mot stigen där mamma och pappa väntar. Det är bara de sista hundra meterna som flickan vill bli buren. Jag är grymt imponerad av denna tjej!” fortsätter han.

SVT Nyheter har varit i kontakt med hundföraren, som avböjt vidare uttalanden.

LÄS MER: Försvunna flickan i Hudiksvall tackar polishunden

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer