22 oktober vandrar Kronprinsessan Victoria i Järvsö, Hälsingland. Foto: Cissi Eriksson GranérVisa alla (6)
Visa alla (6)

Kronprinsessan vandrar i Järvsö

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kunde den som ville vandra en 15 kilometer lång led i Järvsö med Kronprinsessan Victoria.

2017 inledde Kronprinsessan sin turné genom Sverige där hon vandrar i landets alla landskap för att bland annat lyfta värdet av friluftsliv och rörelse. I dag, 22 oktober, har turen kommit till Hälsingland och Järvsö.

Öppen för alla

Vandringen startade runt 11.00 och var öppen för allmänheten. Turen inleddes vid Järvsös järnvägsstation och fortsatte mot toppen av Öjeberget.

15 kilometer lång

Vandringen gick sedan vidare till Kyrkön via Badtjärn, Kramstatjärn och Strandvallen. Därifrån fortsätter vandringen till Kungstrappan på Stenegård och avslutas vid världsarvsgården Kristofers i Stene.

Under hösten 2017 inledde Kronprinsessan en serie vandringar genom Sveriges alla landskap. Vandringarna startade i Västergötland i september och genomförs under de följande åren.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Varje landskap besöks under en dag där Kronprinsessan vandrar för att uppleva en del av Sveriges unikt tillgängliga och variationsrika natur.

Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Källa: Kungahuset

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer