Inomhusarenan Camp Igge. Foto: Robin Herzog/SVT

Iggesunds IK:s avskrivningar för mångmiljonbelopp stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om huruvida Hudiksvalls kommun ska skriva av en del av mångmiljonlånet till Iggesunds IK blev het under gårdagens kommunfullmäktige. Oppositionen fick till slut ihop tillräckligt med röster för att återremittera ärendet till kommunstyrelsen, rapporterar Hela Hälsingland.

Majoriteten vill börja skriva av lånet på 10 miljoner kronor medan oppositionen vill skjuta upp avbetalningen några år.

Centerpartiets Sven Bergström Trolin är en av dem som är starkast motståndare till att skriva av lånet.

– Man ska leva upp till avtal man ingår, sa han när frågan debatterades i kommunfullmäktige i går.

S: Borde ha tänkt till

Kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Mikael Löthsam menade på att det i slutändan ändå handlar om skattemedel och att de som började låna ut pengar till Iggesunds IK borde ha tänkt till lite mer.

Efter en lång debatt med många replikskiften fick Centerpartiet med sig Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna på en minoritetsåterremiss. Frågan går nu tillbaka till kommunstyrelsen.

Man vill utreda vad det skulle kosta om kommunen tog över Camp Igge Arena, som tillhör Iggesunds IK, samt vad som har pågått i föreningen de senaste åtta åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.