Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Ingen julfest för anställda i Sandviken och Älvkarleby

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken och Älvkarleby kommun ställer in julfest för sina medarbetare. Anledningen är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer till arbetsgivare om att undvika större samlingar inomhus med många deltagare.

Som en följd av den ändrade utvecklingen av smittspridning har Folkhälsomyndigheten nya rekommendationer till arbetsgivare.

– Det är tråkigt att ställa in vår julfest så här nära inpå, men våra medarbetares och brukares trygghet är det absolut viktigaste. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tar vårt ansvar som arbetsgivare. Vi får ställa om och se fram emot att få gå på fest, träffas och umgås i sommar i stället, säger Pär Jerfström, kommundirektör i Sandvikens kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunerna skulle ha haft en gemensam julfest, men festen flyttas nu fram och kommunerna siktar på en fest till sommaren i stället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet