För storasyster Felicia och mamma Charlotte Gyllenhammar är det svårt att förstå hur detta kunnat hända. Hör dem berätta i klippet. Foto: Stefan Larsson/SVT

Utsatta pojkens familj efter mopedrånet i Sätra: ”Det kan inte vara sant”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare under veckan blev en pojke i 15-årsåldern rånad på sin moped i bostadsområdet Sätra i Gävle. Flera personer ska enligt uppgift ha slitit av honom mopeden och delat ut slag och sparkar. Nu berättar pojkens närstående om den traumatiska händelsen.

– Först var det bara två stycken, men sedan kom det fler än 10 stycken. De sparkade honom på ryggen så han ramlade omkull, säger mamman Charlotte Gyllenhammar.

Storasyster Felicia är väldigt upprörd över hur det här kunnat hända hennes bror.

– Jag tänker på det här hela tiden. Det kan inte vara sant att han blivit sparkad, slagen och sen rånad på sin nya moped som han köpt. Det kan inte vara sant, säger Felicia Gyllenhammar.

”Ett par timmar innan man blir allvarligt sjuk”

Charlotte berättar också att hennes son har epilepsi och diabetes.

– Han har ju en insulinpump som han bett dem att inte röra eller ta, men då ryckte de loss både pumpen och nålen och slängde dem i backen. Så de gick sönder. Det kan ta ett par timmar innan man blir allvarligt sjuk. Det är nästan som att ha vapen på sig, lika likgiltigt, säger Charlotte Gyllenhammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.