Inger Källgren Sawela (M). Foto: SVT

Nu är det klart – Inger Källgren Sawela (M) avgår

Publicerad

På måndag är det kommunfullmäktige i Gävle. Då avsäger sig kommunstyrelsens ordförande Inger Källgren Sawela (M) alla sina tunga uppdrag.

Hon har varit politiskt aktiv i Moderaterna sedan 1976 och gick i pension förra året. Källgren Sawela fortsatte att vara politiskt aktiv in i det sista men bestämde redan föra hösten att avsäga sig sina uppdrag i Gävle kommun. Nu har hon lämnat in sin avskedansökan.

– Det känns väldigt annorlunda. Jag har jobbat länge och har verkligen varit mån om att utveckla Gävle. Det har varit en livsstil för mig att ha det här samhällsengagemanget, men det är dags för mig att göra annat nu, säger Inger Källgren Sawela till SVT Nyheter Gävleborg.

Sitter kvar i kommunfullmäktige

Inger Källgren Sawela kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige under hela mandatperioden, och hon fortsätter även med andra nationella uppdrag. Men från och med måndag kommer Patrik Stenvard (M) att efterträda henne.

Vad kommer du göra nu?

Jag tycker om att resa och jag funderar på att börja spela golf. Jag har funnit en vän som bor i Örbyhus som jag kommer få mer tid med än vad vi har haft.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.