• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

19-åriga Tova Moberg från Njutånger. Foto: SVT

Åtalet dröjer för mordet på Tova Moberg

Idag, fredag, skulle åtal ha väckts mot den 22-årige man som är häktad, misstänkt för mordet på 19-åriga Tova Moberg i Njutånger i Hälsingland. Det var i mitten av maj som 19-åringen anmäldes försvunnen av sina anhöriga, när hon inte kom hem efter en fest.

Samma dag greps den 22-årige mannen, som var en före detta pojkvän till 19-åringen, tillsammans med två andra unga män, misstänkta för inblandning i försvinnandet.

Ett stort polispådrag sökte under det första dygnet i området kring den fastigheten, utanför Njutånger, för att finna spår efter Tova Moberg. Så småningom hittades hon död i vattnet. Inte långt från den aktuella fastigheten.

Nekar till brott

Den 22-årige mannen, tidigare folkbokförd i Vännäs kommun i Västerbotten, häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. De två andra som greps inledningsvis, är avförda från utredningen. 22-åringen nekar till brott.

Idag, fredag, skulle åtal vara väckt, men det har återigen skjutits fram.

Vill ha förlängt till 3 november

Christer Sammens är åklagare och leder förundersökningen i fallet och han har nu på fredagsmorgonen lämnat in en begäran, till Hudiksvalls tingsrätt, om förlängning till den tredje november.

Bo Karlsson är 22-årinegns advokat och han säger till SVT Nyheter Gävleborg att man kommer att gå med på åklagarens begäran och att man inte tänker kräva någon ny häktningsförhandling.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet